Vogels en kunst…

Vogel uit nest gevallen, foto  Rita Koolstra
Vogel uit nest gevallen, foto Rita Koolstra

Ik zie mijzelf zitten: meisje van tien, denk ik.. we wonen op het platteland en ik vind een heel jong vogeltje. Het is uit zijn nest gevallen. Het ligt stil en ik durf het zomaar op te pakken. Wat is het vogeltje zacht, lief en warm. In een hooiberg ga ik met het vogeltje zitten en leg het  in de zon. Nu moet het eten hebben. Ik ga wat kruimeltjes brood halen en probeer het vogeltje te voeren. Dom vogeltje.. het wil niet eten. Ik pak het op en doe het in een doosje en neem het mee naar huis, de kruimeltjes brood leg ik er voorzichtig bij. Misschien wil het nog eten…. De volgende morgen kom ik in het schuurtje waar het vogeltje is.. helaas.. het is dood.

Was dat mijn eerste liefde voor vogels?

Heb jij ook wel eens zoiets meegemaakt?  Vind je vogels leuk? In het echt of op tekeningen? Leuk als je dat bij de reactie opschrijft..

Oefening in kleuren, klas 2 Kunstacademie, Rita Koolstra
Vogels, oefening in kleuren, klas 2 Kunstacademie, Rita Koolstra

Afgelopen zaterdag kreeg ik nog een compliment van mijn docent over die koddige vogel in de lucht die ik had getekend…als ik er over nadenk, merk ik dat ik vaker zomaar ergens een vogel schilder of teken..

Ontwerp voor straatje met vogel, Rita Koolstra
Ontwerp voor straatje met vogel, Rita Koolstra

Mocht jij nog een leuk verhaal over vogels hebben, schrijf het svp hieronder.

Advertentie

Gepubliceerd door Rita Koolstra

Rita Koolstra, beeldend kunstenaar, (Kunstacademie 2011, inclusief juryprijs). Schildert sfeervolle landschappen en experimentele portretten.

4 gedachten over “Vogels en kunst…

  1. Tsja, die vogeltjes die weten wat;-). Hoeveel ik er niet heb proberen te redden, met wisselend resultaat. Het meest is me het jonge eendje bijgebleven dat moederziel alleen steeds dieper in het water van een nabijgelegen sloot wegzonk. Bij mij thuis in de wastafel was het al niet beter en de volgende ochtend is het diertje overleden………..

  2. Ook goede avond, Kris, dank je wel voor je mooie reactie…volgens mij moeten wij wel overeenkomsten hebben…fijn dat je ook zo van vogels houdt.

    Groeten van Rita

  3. Goede avond Rita. Ja, vogels hebben wat en ik heb heel veel met vogels. Als symbool voor de vrijheid. Als prachtig dier op zichzelf. Ik hou van hun manier van voortbewegen, ik hou van hun zang, ik vind ze geweldig om te zien en om naar te luisteren, Er zijn immense verschillen tussen vogels. Maar ik vind ze allemaal leuk, van kip tot adelaar.
    En van jouw bovenstaande schilderijen vind ik het straatje met vogel het mooist.
    Fijne avond, hartelijke groet, Kris.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: