Venlo en zoektocht naar een thema (3)

see here my paintings 

SHOPPEN EN LANDSCHAPPEN

SHOPPEN
Shoppen in Venlo. Foto Rita Koolstra

 

Het is vorige week vrijdag.
Ik heb geluk want het is weliswaar koud, maar niet nat in tegenstelling tot het tweede deel van de dag.
Gewapend met mijn fototoestel begin ik foto’s in de straten van Venlo te maken.
Ik kijk in etalages of ik leuke weerspiegelingen van voorbijgaande mensen zie.
Mensen die op weg zijn om iets te kopen.
En ook zie ik in de ruiten, de verkopers, mensen die aan het verkopen zijn.
Kopen, verkopen… eeuwenoude principes. Niets nieuws onder de zon.
Ik maak foto’s, zo op het eerste gezicht niet zulke interessante foto’s als vorige keer, maar ik kan dat pas zien als ik ze thuis in het groot bekijk.
Later op de dag, als ik ze bekijk, zie ik dat er een paar zeker de moeite waard zijn, om mijn inspiratie uit te kunnen halen.
De gaande, rennende mens
De gaande, rennende mens. Foto Rita Koolstra
LANDSCHAPPEN
FRANS KOOLEN
Mijn volgende missie is de tweede optie van een volgend thema van mij:  landschappen. Op naar het museum Bommel van Dam voor de tweede keer. Ook met mijn camera in de aanslag naar binnen, waar ik nu met meer tijd dan vorige keer de kunstwerken kan bewonderen en voor mij zelf kan vastleggen.
Op mijn gemak heb ik naar de filmbeelden gekeken, opgezet door Fans Koolen. Vanuit een ballon vaar je over een gedeelte van Venlo. Dan lijkt het of de ballon landt en zie je een soort tableau vivant. Geënsceneerd door dezelfde kunstenaar. Beetje vreemd, maar wel leuk. Zo zijn er enog een een paar van die scènes te zien… zie onder andere op mijn Facebook: Rita Koolstra.
varen met een luchtballon, landen op leuke plekjes
In een luchtballon. Foto Rita Koolstra
LANDSCHAPPEN
ROB MOONEN
Weer maak ik foto’s van de foto’s van Rob Moonen, grote foto’s van grootse landschappen.
Die landschappen, waar ik het vorige keer over had.
Het zouden twee vlakken van verschillende kleuren aan elkaar kunnen zijn. Alles straalt een rust uit. De rust is bijna een verzadiging. Wat een verschil met de drukke stad. Oases van rust zijn landschappen.
Rob Moonen, foto landschap, Foto Rita Koolstra
Rob Moonen, landschap. Foto Rita Koolstra
Soms bestaat het landschap slechts uit een vlak met bijna geen horizon.
landschap Rob Moonen, de horizon
Landschap door Rob Moonen. De Horizon. Foto Rita Koolstra
Mijn huiswerk wat foto’s maken betreft, zit er op.
Ik ga naar huis, bekijk alle foto’s. Nu wil ik een paar dagen de tijd nemen om over deze foto’s na te denken. Wat valt me op bij alle foto’s? Wat intrigeert mij het meest en waarom? Welke delen van de foto hebben hierover de meeste zeggingskracht?
Wat wil ik gaan uitwerken en dan kom ik bij het volgende studiepunt.. met wat en hoe?
Welk thema wordt het? Wat denk je… volgende keer de uitslag.
Advertentie

Gepubliceerd door Rita Koolstra

Rita Koolstra, beeldend kunstenaar, (Kunstacademie 2011, inclusief juryprijs). Schildert sfeervolle landschappen en experimentele portretten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: