Pasen en een eenzame vogel

Een eenzame vogel op het dak, krijt houtskool, Rita Koolstra, 2013
A lonely bird on the roof, krijt en houtskool, 30 x 30 cm. Rita Koolstra, 2013

Vandaag is het Pasen. We zijn naar de kerk geweest, waar het fijn toeven was.  Zeker niet in de laatste plaats omdat een dochter met man en lieve kleine kinderen er ook waren.

Vandaag is het koud geweest. Er ligt nog ijs op de vijver en het sneeuwt even. Toch als je zoveel warmte van de mensen om je heen ervaart, maakt het je niet veel uit. 

David, mijn kleinzoon van 7 logeert een paar dagen bij ons. Deze middag maken we samen krijttekeningen. Met houtskool en met krijt om de somberheid van houtskool weg te nemen. Hij tekent standaard de drie kruizen en het open graf.

Ik wil iets originelers op papier zetten om mijn eigen Paasgedachte uit te beelden. Ik kies voor iets uit het boek Psalmen (uit de Bijbel).

Psalm 102:8 ‘…ik gelijk op een eenzame vogel op het dak’.

Daar wordt over ellende en eenzaamheid gesproken en dat raakt me. Ik heb eens een foto gemaakt van een grote roek (soort kraai) die op een dak van een schuurtje midden in het veld zat. Daar moet ik aan denken en moet dan ook denken wat Pasen voor mij betekent.

De mens is door de gebrokenheid van deze wereld eenzaam. Wie is dat in het diepst van zijn wezen niet? Die eenzaamheid kan zeker ten dele  opgeheven worden door zijn partner, vrienden en familie, maar wie kan helemaal ontkomen aan een stuk eenzaamheid?

Tenzij de mens  in Pasen gaat geloven:  het feit dat door Jezus’  kruisdood en opstanding de relatie van ons met God hersteld is en voor mij dan de gedachte: ‘de eenzaamheid voorbij’.

Daarom heb ik rondom de eenzame vogel kleuren van de regenboog gebruikt, zoals rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet, symbool van de hoop.

Het lijkt me heel leuk om dit onderwerp verder uit te gaan diepen in mijn schilderijen en tekeningen. De vorige keer heb ik al een artikel geschreven over de vogels en wat ik er mee heb.

Het positieve gevoel wat ik met vogels heb, kan ik zeker gebruiken in een nieuwe serie.

Als je het interessant vindt, om dat proces te gaan volgen, zou ik het een hele eer vinden als je onder dit artikel gratis wil klikken op de ‘follow-klik’.

Ook kan je in mijn galerie op de website een korte samenvatting over bovengenoemde tekening vinden.

De ervaring leert dat schilderijen met vrolijke kleuren snel weg zijn. Wil je daarom meer informatie over dit kunststuk, bel mij gerust: 06 58872588. Ik vind het heel leuk een telefoontje te krijgen. Een telefoontje is helemaal vrijblijvend.

Natuurlijk kan je mij ook altijd e-mailen: ritamaria@live.nl of onder dit bericht een reactie zetten.

Wens je alvast een heel fijne tweede Paasdag.

Advertentie

Gepubliceerd door Rita Koolstra

Rita Koolstra, beeldend kunstenaar, (Kunstacademie 2011, inclusief juryprijs). Schildert sfeervolle landschappen en experimentele portretten.

5 gedachten over “Pasen en een eenzame vogel

  1. nu bekrijp ik wel waar je idee van komt om een eenzaam volgetje te schilderen, gelukkig, anders bleef ik met het idee dat het een beetje raar was…Maar zoals de Heer zegt in Zijn woord, Mijn kinderen gaan onder uit door het gebrek aan kennis…kennis maakt vrij…Nu vind ik jou schilderij mooi….dawn.x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: