Het succes van Georgia O’Keeffe.

Allereerst voor de echte kunstgenieters een prachtige youtube van 7 minuten waarin je  Georgia O’Keeffe afwisselend in haar jonge, knappe jaren en in haar oude, meer doorleefde jaren ziet. Heel interessant, daar je niet alleen haar werk met bloemen ziet. .. RELAX, NEEM EEN KOP THEE EN GENIET! 

Tevens kan je hieronder genieten van de  tweede youtube  met een mooi, rustgevend muziekje en prachtig geschilderde bloemen door Georgia O’Keeffe.

In de derde youtube vertelt Georgia over haar leven als kunstenaar.

En als je deze link opent, kan je een prachtig spannend verhaal lezen hoe de jonge, knappe Georgia O’ Keeffe helemaal in de ban van schilderen kwam,  met een ruim twintig jarige man trouwt en waaraan haar succes te danken is.

Advertentie

Gepubliceerd door Rita Koolstra

Rita Koolstra, beeldend kunstenaar, (Kunstacademie 2011, inclusief juryprijs). Schildert sfeervolle landschappen en experimentele portretten.

7 gedachten over “Het succes van Georgia O’Keeffe.

  1. Op die ene YouTube zie je de jonge en de oude Georgia.vindje de jonge opknipt zo vrouwelijk? Ik vind die jonge heel vrouwelijk er uit ziet..en .. Ik neem net voor Georgia op..Katie je niet alleen haar uiterlijk? Als iemand op zo’n vrouwelijke manier schildert, zal ze dan zelf ook niet vrouwelijk zijn?

  2. De schilderijen vind ik bijzonder en bovendien veel vrouwelijker dan Georgia zelf. Op sommige afbeeldingen zou het ook om een man kunnen gaan. De muziek is heerlijk ontspannend.

  3. Ha Krisje…vorig jaar zijn ergens schilderijen van haar in Nederland geëxposeerd, dacht ik…

    Ja , ik wil ook naar Mexico! Dank je trouwens weer voor je reactie…zit je ook op Facebook?

  4. Geweldig inspirerende filmpjes. Wat een interessante vrouw. Ik heb direct zin om naar New Mexico te vertrekken. Kijken waar ze geleefd heeft en haar inspiratie vandaan haalde. Prachtig die skeletten, vooral tegen de heldere lucht. Ik had nog nooit van haar gehoord. Gelukkig ben ik door je bijgepraat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: