ROMMEL EN KUNST…

MIJN ‘VERFWINKEL’ (zomer 2012)

Wat een spullen heb ik, wat een potten verf! Ik ga alles netjes bij elkaar leggen, kleur bij kleur, acrylverf bij acrylverf en olie- bij olieverf. Nu zie ik pas hoeveel zelfde soorten kleuren ik heb. De planken waar de verf op staan, beginnen steeds meer op een winkel te lijken. Wie wil blauw? Hemelsblauw, pruisisch blauw, noem maar op. En hoeveel troep van bijna lege tubes en potten kunnen niet gelijk de chemo-emmer in. Zonde? 

ROMMEL ALS INSPIRATIE

Natuurlijk heeft die opruimactie niet zoveel met kunst te maken, toch inspireert het mij. De laatste dagen ben ik net bezig om uit het boek Prediker wat te lezen, voel me daardoor ook heel erg geïnspireerd om daar eens bepaalde dingen uit te schilderen en tot mijn verrassing staat daar zelfs iets in over opruimen. Sowieso is dat stukje pure poëzie om te lezen. ‘Prediker’ zegt namelijk: er is een tijd om te bewaren en een tijd om weg te gooien..zoals je in Prediker  kan lezen. Ook al beheers je de Spaanse taal niet, het Spaans wat daarnaast staat, is mooi en behoorlijk begrijpelijk te lezen.

Ooit heb ik eens twee werken op papier gemaakt, geïnspireerd door een luchtfoto van mijn rommeltafel, was ook niet slecht en die twee werkjes hangen nu, ingelijst achter glas ergens bij jonge mensen in Nederland.

 

Groet, Rita

Advertentie

Gepubliceerd door Rita Koolstra

Rita Koolstra, beeldend kunstenaar, (Kunstacademie 2011, inclusief juryprijs). Schildert sfeervolle landschappen en experimentele portretten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: